Over mij

Ik ben Melinda en op deze pagina ben je in het hart van mijn onderneming beland.
Ik werk met veel vreugde en bezieling. Ik ben echt superverheugd dit met je te delen.

     

Ik ben oprichtster van "De Kracht van Creatie"
           
De weg om via creativiteit de vrijheid in jezelf aan te spreken en 
zo een energieker, gegronder, positiever en leuker leven te krijgen. 

Ik ben een bezielde (levens)kunstenaar en coach. Ik geniet heel erg van mijn familie, mijn werk, mijn missie om te creeëren, mijn vriendinnen en cirkel van inspirerende mensen waar ik deel van uitmaak.Mijn ontdekkingsreis:
.
Sinds ik meer mijn intuitie, creativiteit en spiritualiteit heb ontwikkel, leef ik meer vanuit mijn hart, en bekijk het leven met een open en vaker met een nieuwe blik. Ik geniet van de mooie natuur en van de mooie mensen en dingen om me heen. Ik voel me gegronder, lichter, energieker en positiever in het leven staan. Ik ben meer in balans. Ik leef vanuit mijn gevoel en intuïtie. Het mooiste is dat het niet alleen mij ten goede komt maar ook aan mijn familie, mijn dieren, vrienden en de andere mooie mensen om mij heen.Met vallen en opstaan bewandel ik deze ontdekkingsreis en leer elke dag weer.

Mijn geschiedenis:

Als kind was ik veel met verf en klei bezig. Een stuk papier was voor mij niet groot genoeg, dus de tafel werd ook mee geverfd. Ik deed alles intuïtief, zoals kinderen dat doen.
Toen ik begin twintig was en met schilderen verder ging merkte ik dat ik het met open hart en open blik wat verloren was. Ik zat veel meer in kaders te denken Hoe het allemaal hoort en mooi is en ik ging meteen de details bekijken, terwijl eerst de grote lijnen belangrijk zijn. Mijn lerares heeft toen geregeld tegen me gezegd “Zet die knop om!” Door de knop om te zetten en in eerste instantie de grote lijnen te zien ben ik veel vrijer gaan werken, kwam daarmee ook uit een faalangst en ging dus meer werken vanuit mijn gevoel.

Door aan mezelf te werken en opleidingen te volgen op allerlei gebieden, zowel op creatief en spiritueel gebied, ben ik meer gaan vertrouwen op mijn intuïtie. Mijn hele leven zal ik mezelf blijven ontwikkelen, ik ben altijd nieuwsgierig om nieuwe dingen te leren.
Ik zit momenteel in mijn laatste jaar van de opleiding Ecointention. Het mooie is dat ik al mijn kennis op elk gebied kan inzetten als Ecointention Practisioner.
Daarnaast ben ik ook FengShui consultant en hen ik een webwinkel met producten om de energie in je huis te verhogen: www.fengshui-winkel.nl

Ik ben meer gaan schilderen vanuit een creatief open hart. Soms loop ik nog tegen die muur op, dat is niet erg, die zet ik nu juist in. 
Bij boetseren begin ik met een idee, waarna ik me verder laat leiden door mijn handen en mijn open hart. Ik merk dat ik in een flow kom samen met het materiaal waarmee ik op dat moment werk. Ik kom vanuit mijn hoofd (idee) naar mijn hart en intuïtie waardoor de ideeën zo naar voren komen. 
Bij beeldhouwen laat ik me al meteen leiden door de vorm van de steen en dan komt het idee vanzelf vanuit mijn hart.

Als kind was ik al hooggevoelig, daar werd ik me pas vanaf mijn 18de bewust van toen ik in de praktijk  kwam van Kit Simonis, (zij had een praktijk voor Holisme). Door de gesprekken die ik met haar voerde kwam ik er achter dat ik hooggevoelig ben en meer zag dan de meeste mensen.

In mijn leven heb ik mezelf veel weggecijferd tot er een moment kwam dat ik mezelf echt in de ogen moest kijken. Ik kwam tot de conclusie dat ik roofbouw op mezelf aan het plegen was, dat merkte ik aan het feit dat ik steeds meer lichamelijke klachten kreeg. Door de verschillende opleidingen en coaching ben ik tot een heel aantal inzichten gekomen zoals: Ik ben de enige die goed voor mezelf moet zorgen, dat als ik iets doe (bijvoorbeeld fysiek, werk wat niet bij me past) wat niet goed voor me is mijn lijf dit meteen aangeeft, ik duidelijker mijn grenzen mag aangeven, ik van nature een positief ingestelde persoonlijkheid heb en dat ik deze wil tonen. 

Door mijn levenservaring en mijn passie in creativiteit heb ik De Kracht van Creatie opgericht om mijn kennis en ervaring te delen met vrouwen en ze te begeleiden in de ontdekkingsreis naar hun eigen creativiteit en intuïtieve ontwikkeling, zodat ze een energieker, positiever en leuker leven krijgt.

Mijn inspiratie:

Mijn inspiratie haal ik veel uit de natuur, ik kan me blijven verwonderen om de mooie creaties die de natuur voortbrengt. Ook kijken naar andere kunstenaars en creatieve werken vind ik erg leuk. Mijn dieren (honden en vogels) geven mij een enorm veel plezier en ik kan veel om ze lachen, dit wil ik dan ook uitdrukken in mijn eigen creaties. Ook het alledaagse leven geeft me inspiratie, het reizen naar andere landen en nieuwe culturen ontdekken. Ook hoe ik me voel zet ik in als ik mijn creaties maak.